who-is
Kennisbank

Kennisbank

Wie is Didi Taihuttu?

Didi Taihuttu is een opvallende persoon in de cryptowereld, maar vooral bekend als het hoofd van de beroemde ‘Bitcoin Family’. Zo gooide hij in 2017 samen met zijn gezin zijn leven radicaal om: ze verkochten alles, echt alles, om volledig in bitcoin te investeren.

Maar hoe kwam Didi Taihuttu tot deze drastische keuze? Wat dreef hem om alles op te geven voor bitcoin? En hoe groot is zijn vermogen inmiddels geworden? In dit Kennisbankartikel ontdek je alles over zijn levensverhaal, het ontstaan van de Bitcoin Family, en het financiële succes dat daarop volgde.

Navigeer snel naar…

    Wie is Didi Taihuttu?

    Didi Taihuttu, 47 jaar, is geboren en getogen in Venlo. Hij is een Nederlands ondernemer, reiziger, auteur en spreker, met name bekend in de cryptowereld. Taihuttu is van Molukse afkomst, en is dan ook opgegroeid in een typisch Moluks gezin.

    Taihuttu kreeg bekendheid door met zijn gezin alle bezittingen te verkopen en volledig te leven van de cryptomunt bitcoin (BTC). Door deze stap te maken, kreeg het gezin daarop de naam ‘The Bitcoin Family’. Inmiddels heeft hij in meerdere tv-programma’s verteld over zijn verhaal en zijn er tegenwoordig ook verschillende documentaires te vinden van Taihutti.

    Didi’s carrière voor bitcoin

    Taihuttu heeft voordat hij met bitcoin begon zijn passie voor voetbal gevolgd. Zijn vader was zijn grote voorbeeld, aangezien deze ook profvoetballer was geweest. Taihuttu heeft zijn hele jeugd profvoetbal gespeeld bij Fortuna Sittard. Zo zat hij in de lichting van onder andere Mark van Bommel, Fernando Ricksen en Kevin Hofland.

    Hij gaf in de podcast De Cryptotafel aan dat deze jongens wel het Nederlands elftal gehaald hebben. “Hun mentaliteit was nét iets beter dan die van mij. Ik was wat tegendraads, wist het altijd beter dan de trainer.”

    Die houding heeft Taihuttu altijd gehouden, waarbij hij rond zijn 24e gestopt is met betaald voetbal. Hij ging bij amateurclubs spelen, waar je vroeger nog meer mee verdiende dan met betaald voetbal, wat hij in die tijd wel kon gebruiken. In deze periode begon Taihuttu ook met een studie aan het Hoger Economisch Onderwijs. Door privé omstandigheden belandde hij in een lastige periode waar hij wat bleef hangen in voetbal, maar werken voor een baas? “Dat was niks voor mij”.

    Taihuttu besloot om zelfstandig ondernemer te worden. Eerst begon hij met het bouwen van websites en netwerkbeheer voor bedrijven. Maar uiteindelijk belandde hij in de cursussen, waarmee hij samen met zijn vader begon met het geven van een computeropleiding.

    Hij begon eerst met vijf computers en dat groeide uit tot een bedrijf van 1.700 vierkante meter, bijna 40 werknemers en meer dan 250 systemen. Verder gaf hij trainingen aan overheidsinstanties door heel Nederland.

    All-in op bitcoin

    In 2013 stapte Taihuttu in de wereld van Bitcoin. Dat kwam doordat een stagiair een Bitcoin miner wilde bouwen als stageopdracht. Uiteindelijk wekte dit idee Taihuttu’s interesse en dook hij in de whitepaper van Bitcoin. Hij begon met minen en bouwde samen met anderen zo’n 50 andere miners op zijn kantoor.

    Pas jaren later, na een burnout, het overlijden van zijn vader en een reis naar Azië, viel voor Taihuttu het kwartje. Hij zag tijdens een reis in Cambodja, Vietnam en op de Molukken hoe zijn nichtjes en neefjes geen toegang hadden tot het financiële systeem. “Als ik ze nu één euro zou willen sturen, dan kan dat niet. Maar met Bitcoin kan het wel.”

    Volgens Taihuttu was bitcoin geen manier om rijk te worden, maar een vreedzame revolutie. Bitcoin zou een middel zijn om financiële vrijheid te creëren, los van banken en overheden. Hij zei tegen zijn vrouw: “Wij gaan alles verkopen. Ons huis, onze bedrijven, de auto’s, het speelgoed van de kinderen. We gaan all-in op bitcoin.”

    The Bitcoin Family

    Dit besluit was volgens Taihuttu niet impulsief, maar het resultaat van jarenlange ervaringen. Toen ze alles verkochten en een nieuw leven begonnen, kregen ze enorm veel aandacht van media en documentaires. Tijdens hun eerste jaar daalde de bitcoin koers van $20.000 naar $3.000, maar opgeven was geen optie.

    Ze begonnen zo het merk ‘The Bitcoin Family’ en gebruiken hun verhaal om anderen te inspireren. Taihuttu’s visie is helder: “Het systeem is kapot, en bitcoin biedt een alternatief.” Hij leert zijn kinderen dat geld voor hen moet werken en niet andersom.

    Taihuttu geeft zijn kinderen geen bankrekeningen, maar crypto-wallets. Bovendien krijgen ze ook bitcoin sats gestort op deze wallets door verschillende klusjes te doen. Denk aan het bewerken van video’s of het schrijven van verhalen, waarmee ze hun eigen crypto verdienen. Niet om rijk te worden, maar om vrij te zijn, geeft Taihuttu aan.

    Tegenwoordig woont The Bitcoin Family in Thailand, leeft het minimalistisch en reist het de wereld rond. Taihuttu blijft strijden voor wat hij ziet als een vreedzame revolutie. “Dat je tijd niet hoeft te verkopen voor geld, dat vrijheid begint met loslaten van materialisme.”

    Het vermogen van Didi Taihuttu

    Het exacte vermogen van Taihuttu is moeilijk te bepalen, omdat crypto’s volatiel zijn, maar ook omdat hij het nooit openbaar heeft gemaakt. Zo heeft hij ooit aangegeven dat het beter is voor zijn eigen veiligheid om dit niet te doen.

    Taihuttu heeft meerdere keren aangegeven dat hij financieel vrij is. Met de huidige koers van bitcoin en zijn vroege investering in deze cryptomunt, zou hij volgens verschillende bronnen inmiddels miljoenen aan vermogen hebben. Maar Taihuttu heeft ook aangegeven dat hij regelmatig bitcoin en andere cryptovaluta’s gebruikt om hun levensstijl te bekostigen.

    Deel dit artikel
    Kennisbank icon Lees ook
    Meer Chevron to the right

    Hoeveel Bitcoins zijn er?

    Wat is een bitcoin ETF?

    Wat is een Bitcoin mixer?

    Ontvang je salaris in bitcoin

    Plan B’s Stock to Flow model

    Wat is het Bitcoin Lightning Network?

    Advertentie
    Net binnen
    Trending
    Elke week €10 aan BNB kopen sinds 2023: het verrassende resultaat
    Nieuwe schenkingsregels 2025: zoveel mag je belastingvrij aan je kinderen geven
    • 01/02/2025
    • 3 min. leestijd
    Verschillende bankbiljetten met eurobedragen, zo neergelegd dat het getal 2025 wordt afgebeeld
    Vakantiegeld 2025: dit bedrag kun je verwachten en wanneer
    • 06/03/2025
    • 3 min. leestijd
    Belastingdienst verhoogt drempel voor sparen
    Belastingdienst verhoogt vrijstelling: belastingvrij sparen in 2025
    • 25/01/2025
    • 3 min. leestijd
    Update: Man die 8000 bitcoin weggooide wil 450 miljoen van overheid
    €650 miljoen bitcoin-zoektocht op vuilnisbelt komt eindelijk ten einde
    • 09/02/2025
    • 3 min. leestijd
    Een foto van een portemonnee met daarin meerdere euro bankbiljetten. Een hand haalt er een briefje van honderd euro uit
    Belastingvrij schenken in 2025: zoveel mag je ontvangen
    • 08/04/2025
    • 3 min. leestijd
    Advertentie