Bitvavo

Kennisbank

Hoe koop en verkoop ik crypto op Bitvavo?

Bitvavo is een eenvoudig platform waarop je crypto zoals bitcoin (BTC) kunt kopen en verkopen. Desalniettemin kan het nog altijd handig zijn om een stappenplan te volgen, zeker als je nieuw bent in de wereld van crypto.

Hieronder leggen we uit hoe je gemakkelijk op Bitvavo crypto kunt kopen en verkopen. Wij leggen je stapsgewijs uit hoe je dit kunt aanpakken, zodat je vandaag nog je eerste aankoop of verkoop bij Bitvavo kunt regelen.

Navigeer snel naar…

Bitvavo crypto kopen

Het kopen van crypto bij Bitvavo is vrij simpel. Het enige wat je er voor nodig hebt, is een Bitvavo account dat gekoppeld is aan je bankaccount. Daarnaast moet je uiteraard voldoende saldo op je Bitvavo account hebben staan. Volg de onderstaande stappen om direct je eerste aankoop op de Bitvavo-website te doen:

• Bezoek de Bitvavo website en log in op je account. Heb je nog geen account? Dan kun je altijd nog een Bitvavo account aanmaken
    • Selecteer in je account welke cryptovaluta je wilt kopen. In dit voorbeeld gebruiken we Bitcoin
    • Je krijgt direct een overzicht van de huidige prijs van de Bitcoin te zien en hoeveel je op dit moment bezit van de valuta. Klik op de knop ‘Kopen’
    • Vul vervolgens in hoeveel Bitcoin je wilt kopen. Let wel op dat je een hoeveelheid invult die gelijk staat aan het saldo op je account. Bitvavo berekent automatisch hoeveel euro je uit moet geven bij de hoeveel Bitcoin die je wilt kopen, dit werkt ook andersom zo.
    • Zodra je een bedrag of de hoeveelheid Bitcoin hebt ingevuld, klik je op de knop ‘Kopen’
    • Je krijgt nu een overzicht van de aankoop te zien. Als alles in orde is, klik je op de knop ‘Bitcoin kopen’
    • Nu heb je Bitcoin gekocht en dit wordt zo snel mogelijk aan je account toegevoegd

Foto: Bitvavo

Een aankoop doen via de Bitvavo-app

Wil je liever via de app van Bitvavo digitale valuta kopen? Dan is dit gelukkig ook mogelijk. Door de onderstaande stappen te volgen, kun je dit doen:

• Open de Bitvavo app, in de meeste gevallen ben je al ingelogd. Ben je nog niet ingelogd? Log dan nu in.
    • Selecteer een cryptovaluta die je wilt kopen. Wij gebruiken in dit voorbeeld Bitcoin
    • Klik nu op de knop ‘kopen’
    • Vervolgens kun je, net als op de Bitvavo website, invullen hoeveel crypto je wilt kopen of invullen hoeveel geld je wilt uitgeven. Dan wordt de crypto of prijs automatisch berekent
    • Klik vervolgens op de knop ‘Voorbeeld order’
    • Wanneer alles correct is, klik je op de knop ‘crypto kopen’
    • Nu heb je de cryptocurrencies gekocht die je wilde kopen

Bitvavo crypto verkopen

Heb je op dit moment al crypto in je wallet zitten op Bitvavo en wil je deze weer verkopen? Volg dan de onderstaande stappen om je digitale valuta eenvoudig te verkopen via de Bitvavo website:

• Log in op je Bitvavo account of maak een account aan
    • Klik op de digitale valuta die je wilt verkopen
    • Aan de rechterkant van je scherm verschijnt de knop ‘Verkopen’, klik op de knop
    • Vul in hoeveel euro je wilt ontvangen of hoeveel crypto je wilt verkopen. Het systeem berekent dan automatisch wat je ontvangt
    • Klik vervolgens op de knop ‘Verkopen’
    • Nu krijg je een overzicht ervoor, is alles in orde? Klik dan op de knop ‘Bevestigen en betalen’
    • een vinkje verschijnt binnen enkele seconden en jij hebt je crypto verkocht op Bitvavo.

De Bitvavo app gebruiken voor het verkopen van crypto

Gebruik je net als bij het kopen van crypto bij Bitvavo liever de Bitvavo-app? Dan kun je de onderstaande stappen volgen, zodat je binnen een paar minuten de valuta kunt verkopen met behulp van de app:

• Open de Bitvavo-app en log in op je account
    • Klik op de cryptocurrencies die je wilt verkopen
    • Klik daarna op de knop ‘Verkopen’
    • Vul nu in hoeveel digitale valuta je wilt verkopen of hoeveel euro’s je wilt ontvangen. Het systeem berekent de rest automatisch
    • Klik op ‘Voorbeeld order’ en bekijk of alles in orde is
    • Is alles in orde? Klik dan op de knop ‘Verkopen’
    • Nu ontvang je een succesbericht en is je digitale valuta verkocht.

Welke crypto kopen Bitvavo?

In totaal heeft Bitvavo meer dan 300 verschillende cryptocurrencies waar je uit kunt kiezen. Hierdoor kun je zelf de keuze maken welke crypto op Bitvavo gekocht kan worden. Voorbeelden van de digitale valuta die Bitvavo heeft zijn: Bitcoin, Solana, Sui, XRP, Cardano, Pepe, FLOKI, BOOK OF MEME of Bonk.

Bij Bitvavo kun je alle informatie, zoals de koers, van een bepaalde crypto inzien. Op die manier kun je een makkelijkere keuze maken over welke cryptomunten op dat moment voor jou het beste zijn om te kopen.

Deel dit artikel
    Kennisbank icon

Lees ook

Meer Chevron to the right

Hoeveel Bitcoins zijn er?

Wat is een bitcoin ETF?

Wat is een Bitcoin mixer?

Ontvang je salaris in bitcoin

Plan B’s Stock to Flow model

Wat is het bitcoin Lightning Network?

Advertentie
    Net binnen
    Trending
    Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
    Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
    goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
    Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
    Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
    Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
    Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
    Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
    Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
    Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
    Advertentie