Cross Staking is een nieuwe vorm van passief inkomen verdienen met crypto. Het helpt particuliere beleggers om de mogelijkheden van Proof-of-Stake (PoS) en Proof-of-Work (PoW) blockchains te combineren. Het Cross Staking protocol stelt namelijk crypto-houders in staat om een passief inkomen te genereren op hun PoW-assets.
PoW staking: Wat is er nieuw in Cross Staking?
Proof-of-Work en Proof-of-Stake zijn de twee meest voorkomende consensus mechanismen in crypto-projecten. In Proof-of-Work garanderen netwerkdeelnemers (miners) de integriteit van het netwerk door rekenkracht in te zetten. Hun computers genereren hashes en het algoritme beloont deze inspanning met de cryptomunt van het desbtreffende PoW platform.
Bij Proof-of-Stake ondersteunen netwerkdeelnemers (validators) het netwerk door hun crypto vast te zetten, ook wel staking genaamd. Hiervoor ontvangen ze periodieke beloningen. Staking in dergelijke systemen kan rechtstreeks of via staking-aanbieders worden gerealiseerd.
Staking biedt een aantal voordelen ten opzichte van mining, zoals een lage instapdrempel, er is geen behoefte aan geavanceerde apparatuur, er is weinig expertise nodig, enz. Echter de twee grootste cryptocurrencies, bitcoin en ethereum, draaien nog op een Proof-of-Work protocol. Daarom is nu het concept van Cross Staking tot leven geroepen.
Het Cross Staking platform biedt de mogelijkheid voor staking van PoW crypto zodat gebruikers ook hierover periodieke beloningen kunnen ontvangen. Technisch gezien werkt de oplossing als een zogeheten layer-2 protocol.
De staking provider lanceert een speciaal gemaakte sidechain op basis van een verbeterde Proof-of-Stake (PoS) systeem en verbindt deze met de onderliggende Proof-of-Work (PoW) blockchain. Als gevolg hiervan kan deze tweedelige oplossing worden gebruikt voor het vastzetten van Proof-of-Work munten. Volgens de Cross Staking ontwikkelaars van Matrix Network cryptographic laboratory werkt deze oplossing met uitbetalingen van 0,5% tot 1,5% per dag.
Kies de meest geavanceerde crypto staking provider voor betere beloningen
Naast het mogelijk maken van het staken van PoW munten, kan cross staking ook worden gebruikt voor het opschalen van PoW blockchains. Proof-of-Work-blockchains staan namelijk bekend om hun lage transactiesnelheid. Bitcoin verwerkt bijvoorbeeld zo’n 3 transacties per seconde. Het aantal transacties per seconde van Ethereum is 15. Voor moderne Proof-of-Stake blockchains gaat dit om duizenden transacties per seconde.
Staking van of PoW munten wordt gerealiseerd via derde partijen. Op het moment werkt Cross Staking samen met Prime Stake en Oreol Staking. Oreol Staking is de grootste Cross Staking provider. Recent bereikte het een nettovolume van $116 miljoen aan assets, terwijl het totale bedrag dat aan klanten werd betaald, meer dan $50 miljoen bedroeg. De diensten van Oreol worden door meer dan 14.000 klanten wereldwijd gebruikt. Oreol Staking werkt met bitcoin, binance coin, litecoin, xrp, dash, ether en ERC-20 versies van de tether (USDT) stablecoin.
Prime Stake vergaarde meer dan $72 miljoen aan assets van stakers uit verschillende landen. Prime Stake betaalde meer dan $29 miljoen aan zijn klanten. De gemiddelde storting per klant is $8.600. Naast de stapel aan munten die door Oreol Staking zijn toegevoegd wordt ook TRC-20 geaccepteerd. Dit is de Tron (TRX) versie van USDT. Het platform heeft een score van 4,9/5 op TrustPilot en biedt een speciale module voor premium stakers waarbij stortingen van meer dan $200.000 mogelijk zijn.
Cross Staking kan een slimme zet zijn tijden negatief marktsentiment. De beloningen kunnen de verliezen verminderen die worden veroorzaakt door prijsschommelingen tijdens periodes van verhoogde volatiliteit.
Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.