Ontdek Bitcoin, de grootste decentrale cryptocurrency. Van Satoshi Nakamoto’s white paper tot de groeiende industrie en Bitcoin-banken. Leer hoe Bitcoin vertrouwen vervangt door wiskunde en wat de toekomst biedt. Wil je Bitcoin kopen? Gebruik onze handige vergelijker!
Ben je van plan je eerste bitcoins te kopen, dan is het aan te raden om goed geïnformeerd aan de slag te gaan. Uiteraard is voor velen de prijs van een bitcoin doorslaggevend, maar vergeet niet dat het ook belangrijk is om veilig te handelen en bijvoorbeeld te kijken naar de betaalopties die een aanbieder aanbiedt.
Direct bitcoin kopen? Klik hierboven in de vergelijker op ‘Kopen’. Bekijk je deze pagina op een computer of laptop? Dan kun je rechtsboven in bij de calculator invullen hoeveel bitcoin je wilt kopen of voor hoeveel euro of USD je wilt kopen.
Bitcoin kopen: Waar moet je op letten?
Wanneer je bitcoin wilt kopen, zijn er een aantal zaken van groot belang. Is de partij waar je bitcoin koopt wel veilig en vertrouwd? Om hier zeker van te zijn werken wij alleen samen met partners die volgens ons aan belangrijke eisen voldoen. Dit zijn:
1. Veilige transacties 2. Vertrouwd in de industrie 3. Bitcoin goedkoop in aankoop 4. Overzichtelijk 5. Snelle betaling of uitbetalingen 6. Betalen met iDEAL 7. Betalen met Bancontact 8. Betalen met creditcard 9. Veel en goede klantenreviews
Veilig en vertrouwd bitcoin kopen
Het is goed om kritisch te zijn bij de aankoop van bitcoins. Is de aanbieder te vertrouwen? Kan ik veilig betalen? Op basis van onze expertise en ervaring willen we graag enkele aanbieders met je delen, waarbij we dit soort vragen met een volmondig ja hebben kunnen beantwoorden. Zo hebben wij betrouwbare partijen verzameld waarbij je eenvoudig kunt afrekenen met iDEAL, creditcard of Bancontact.
Hoe koop ik bitcoins?
Als je bitcoins koopt, moet je deze ook kunnen bewaren en dat gebeurt in een wallet. Een wallet is, zoals de naam al doet vermoeden, een digitale portemonnee waarin je cryptocurrencies zoals bitcoin kunt bewaren. Een aantal bitcoin aanbieders biedt ook direct een optie om je aangekochte bitcoin bij de aanbieder onder te brengen.
Daarnaast is het ook mogelijk om de aangekochte bitcoins naar een persoonlijke wallet te laten sturen; dat kan naar een persoonlijke online of offline wallet. Is je wallet – in het geval van een offline variant – niet verbonden met het internet, dan kun je je bitcoins wellicht net iets minder snel verplaatsen, maar zijn ze wel beter beschermd.
Een wallet beschikt over een public key en een private key. Deze sleutels, die bestaan uit een reeks van letters en cijfers, bieden samen toegang tot een wallet. De public key is openbaar en dient als het ontvangstadres waar je bitcoin naartoe kunt sturen. De private key zorgt ervoor dat je vanuit je wallet bitcoin kunt versturen naar andere bitcoin-walletadressen.
Gefeliciteerd, je mag jezelf trotse eigenaar noemen van bitcoins! Je weet nu waar je bitcoins kunt aanschaffen en hoe je ze moet bewaren. Natuurlijk wil je niet dat je bitcoins gestolen worden of dat je ze op een andere manier kwijtraakt. Het is daarom handig om de volgende richtlijnen te hanteren om zo risicoloos mogelijk je bitcoins te bewaren:
1. Heb je een online wallet? Bewaar daar dan alleen kleine hoeveelheden bitcoin. De veiligheid van een online wallet is beperkt, aangezien je vaak afhankelijk bent van een externe partij.
2. Grotere hoeveelheden bitcoin kun je het beste opslaan in een hardware wallet of op een aparte computer die bij voorkeur niet continu in verbinding staat met het internet.
3. Zorg dat je een sterk wachtwoord gebruikt bovenop je private key, bestaande uit een combinatie van (hoofd)letters, cijfers en speciale tekens.
4. Gebruikt wanneer mogelijk twee-factor authenticatie (2FA) om een extra beveiligingslaag toe te voegen. Er wordt dan altijd gevraagd naar additionele verficatie bovenop het standaard wachtwoord. Denk hierbij aan een code die je per SMS wordt toegestuurd, een spraakbericht of verficatie middels een app. De meeste cryptocurrency exchanges bieden deze mogelijkheid.
5. Maak regelmatig een backup van je wallet en bewaar deze offline op een apparaat dat niet met het internet is verbonden.
Bitcoin prijzen vergelijken
Heb je gelezen over wallets en betaalopties, dan wil je vast ook nog kijken naar de prijzen die worden gehanteerd voor het kopen van bitcoin. Dit kan in de vergelijker bovenaan de pagina. Er wordt altijd een prijs aangegeven voor het geval je een hele bitcoin zou kopen, maar natuurlijk is dit niet noodzakelijk en kun je ook een deel van een bitcoin kopen. Bovendien vind je daar ook gelijk een overzicht van betrouwbare aanbieders.
Market Cap (USD)
———-
Circulating Supply
———-
24H volume (USD)
———-
0,00%
Max Supply
0,00 —, —
Valuta rekenmachine
—
Vind de voordeligste Bitcoin deal
Trending Bitcoin nieuws
Bitcoin miner blijkt onverwacht 10.000 BTC te hebben, koers daalt