Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle
Al enige tijd zit de bitcoin koers vast in een range waarvan de bodem net boven de $30.000 ligt. De top weten we nu te liggen tussen de $35.000 en $36.000. Saai? Enigszins ja. Als je niet oppast nog een hele dure periode ook die afgelopen twee maanden. Als je steeds weer bij elke kleine beweging het roer omgooit blijft het je steeds een paar procent groei kosten.
Hoe ik het doe? Ik koop m’n risico af. Met de crypto die je bezit dicht je het risico dat de koers ervandoor gaat zonder jou aan boord. Om nog niet te spreken over de hefboom tegen overheden en banken. Met name deze laatste groep is een gevaarlijke outsider, waarover dadelijk meer.
Met het gedeelte dat je niét in crypto, dus in fiat zit, dicht je het risico dat de koers omlaag duikt en hiermee kun je op een lager punt opnieuw de risico’s afwegen. Op deze manier hou je je hoofd koel en zit er een plan achter je beweging.
Op dit moment ligt de prijs van 1 bitcoin op $31.450, slechts een paar procent van de klif lijkt het. Als we onder de $30.000 breken kunnen we heel vlot op $27.000 staan. Doordat we een consolidatie hebben gehad zal het daar waarschijnlijk niet bij blijven.
Afbeelding 1: Grafiek van de dagelijkse bitcoin koers op cryptocurrency exchange Coinbase
Nog altijd zou ik persoonlijk een flinke beweging naar boven een logische vinden. Met het breken van het dak op $36.000 weten we waarschijnlijk nieuw leven te vinden en moeten we de kansen opnieuw wegen rond de $42.000-45.000.
Die banken hè, wat zit daar nu achter?
Het vervelende is, zonder complottheorieën aan te halen, dat deze interesse wel een bad news kan zijn. Het zal geen verrassing zijn dat banken nooit fan zijn geweest van bitcoin en zijn decentrale karakter. De huidige interesse kan zijn doordat ze nu simpelweg beseffen dat ze te laat waren en alsnog aan boord springen! Óf… als ze nu maar genoeg positie innemen op bitcoin en in bedrijven die invloed hebben op de markt (Denk aan Microstrategy), dan kunnen ze de koers beïnvloeden. Dit kan op de lange termijn schadelijk zijn voor crypto. Neemt niet weg dat ik ervan overtuigd ben dat deze prachtige achterliggende technologie een blijvertje is. Dit risico ligt wel degelijk op de loer. Complot? We kunnen simpelweg niet anders concluderen dan dat we het niet weten. Daarom dicht ik op dit moment de risico’s en zet ik mijn geld op decentrale cryptocurrency ten opzichte van de bedorven bankenwereld waarvan ik zeker weet dat ze niets goeds in petto hebben!