Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Einde van bitcoin voorraad in zicht: zo pik jij nog een graantje mee

s
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Einde van bitcoin voorraad in zicht: zo pik jij nog een graantje mee

Foto: Vadym Pastukh/Shutterstock

De schaarste van bitcoin (BTC) is volgens veel puristen een van de belangrijkste redenen waarom de koers over tijd steeds hogere niveaus aan zal nemen. Bitcoin wordt vaak omschreven als het digitale goud en dat is niet voor niets. Er zullen namelijk nooit meer dan 21 miljoen bitcoins in circulatie worden gebracht en de uitgifte neemt over tijd ook nog eens exponentieel af door de ingebakende halvings.

Indrukwekkend genoeg is het merendeel van alle bitcoins al in omloop gebracht: ruim 19,4 miljoen om precies te zijn. Het restant, wat slechts 6% van het totaal markeert, zal over een periode van meer dan een eeuw worden gemined.

Zelf bitcoins maken was tot voor kort vrijwel onmogelijk voor individuen. Het revolutionaire Rollman Mining biedt Nederlanders echter de unieke kans om toch te profiteren van de laatste beschikbare bitcoins.

Bitcoin steeds schaarser

Bitcoin wordt door velen beschouwd als de meest pure vorm van geld. Met zijn beperkte voorraad van 21 miljoen bitcoins en een gecontroleerd en voorspelbaar uitgifteproces onderscheidt het zich van traditionele fiatvaluta’s.

Nieuwe bitcoins worden in omloop gebracht via een proces dat mining wordt genoemd. Miners zetten rekenkracht in om complexe cryptografische puzzels op te lossen, met als doel een nieuw transactieblok aan de blockchain toe te voegen.

Als beloning voor hun werkzaamheden ontvangen zij nieuwe bitcoins. Echter halveert deze beloning iedere vier jaar met de befaamde Bitcoin halving. Hiermee neemt de uitgifte van nieuwe bitcoins exponentieel af naarmate de voorraad dichter bij de 21 miljoen komt, waardoor bitcoin over tijd steeds schaarser wordt.

Laatste bitcoins: sla zelf je slag

In de beginjaren van het Bitcoin netwerk zijn veruit de meeste bitcoins gecreëerd. Toen Bitcoin in 2009 werd gelanceerd, kregen miners nog 50 bitcoins per gemined transactieblok. Momenteel worden er in die zin relatief weinig nieuwe bitcoins gemined, met een huidige beloning van 3,125 bitcoins.

Dankzij de halvings zullen de laatste 1,3 miljoen bitcoins steeds langzamer in omloop worden gebracht. In het jaar 2140 zal de maximale voorraad van 21 miljoen bitcoins pas bereikt zijn.

Tegen die tijd zetten gigantische miningbedrijven al hun middelen in om zoveel mogelijk van deze resterende bitcoins te verkrijgen. Bitcoin mining is vandaag de dag een heuse miljardenindustrie waar het voor individuen bijna onmogelijk is om te concurreren. Vooral in Nederland, met de hoge energieprijzen, is het bijzonder moeilijk om een rendabele mining-operatie op te zetten.

Rollman Mining biedt echter een unieke op afstand bedienbare mining-oplossing waarmee de gewone Nederlander alsnog de kans krijgt om het laatste deel van de bitcoin-voorraad zelf te minen. Klanten kunnen een eigen miner aanschaffen die door Rollman Mining vervolgens wordt aangesloten op een miningpool om de krachten te bundelen met anderen.

De professionals van Rollman Mining sluiten jouw aangeschafte mining-machine aan op een strategische locatie met zeer competitieve elektriciteitstarieven en nemen het onderhoud en beheer volledig op zich. Als eigenaar hoef je je dus alleen maar bezig te houden met je groeiende BTC-vermogen.

Het al aantrekkelijke aanbod van Rollman Mining wordt nog mooier dankzij een speciale aanbieding voor lezers van Crypto Insiders. Nieuwe klanten krijgen namelijk 500 euro korting op de eerste aankoop. Ook wordt er een vrijblijvend adviesgesprek aangeboden waarmee Nederlanders een mooie kans krijgen om de cryptomarkt te betreden met minder risico.

Ervaar nu hoe het is om meer bitcoins voor je investering te krijgen; grijp je kans op het laatste deel van de bitcoin voorraad, en dat vanaf je luie stoel.

Ga naar Rollman Mining

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Bitcoin handelaren houden adem in - belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin handelaren houden adem in – belangrijke data uit VS op komst
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een 'moonrun'?
Bitcoin bulls opgelet: komende maand dubbele kans op een ‘moonrun’?
Advertentie